Érzelmi sérülések Lelki működésünk

Érzelmi sérülések – Az igazságtalanság

Ha gyakran vagy igazságtalan önmagaddal, ha nehezen mutatod ki érzéseidet, és félsz a hidegségtől, mindig próbálsz tökéletes lenni akkor ez az írás neked szól.

Ezt a sérülést a gyerek az azonos nemű szülővel éli meg. Szenved attól, ha szülőjét hidegnek látja, olyannak, aki nem képes érzelmei kimutatására, ha kritizálja, szigorú vele, ez esetben a gyerek a merev maszkját hozza létre. Úgy tűnik, mintha elvágná magát az érzéseitől, de ez nem így van, érzékeny, csak megtanulja a külvilág elől elrejteni érzéseit a maszk segítségével. Ez által pedig ridegnek tűnnek. Ha elérzékenyül, sokszor nevetéssel álcázza. De nem csak érzelmeit képesek elnyomni, hanem fizikai érzékelését, fájdalmát, jól tűri. Nehezére esik hagyni hogy szeressék. Nagyon szeret fekete ruhákat hordani, hogy ne tűnjön ki. Gyakran hasonlítja magát másokkal össze, akiket tökéletesebbnek lát magánál. Így leértékeli önmagát, amely önmaga elutasításának egyik formája.

Ez a személyiség mindig az igazságosságra törekszik. Ellenségessé válik akkor, ha szerinte mások érdemtelenül jutnak bizonyos dolgokhoz. A hozzáállása is merev, és nagyon fél attól hogy hibázik. Gyakran kételkedik önmagában és döntéseiben (helyes, vagy helytelen). Előfordul, hogy igazságtalanabbnak tartja, ha jobb helyzetben van másoknál, annál, mintha rosszabb helyzetben volna. Ebben az esetben egyes merevek tudattalanul úgy intézik, hogy elveszítsék, amijük van, vagy hogy véget érjen, ami jó történik velük. Nehéz neki, ha ajándékot kap: úgy érzi, adós marad. Ameddig nem gyógyítja be magában a sérüléseit, addig vonzani fogja az igazságtalan helyzeteket. Ha kitűz egy tervet magának (pl. az egészsége miatt el kezd futni naponta) és azt egy nap nem teszi meg, súlyos bűntudata van.

Testrészei (háta, nyaka, végtagjai) néha merevek, emiatt fájnak, és gyakran kínozza székrekedés (elengedés nehézsége miatt) és ebből adódóan aranyér. Gyakori a pikkelysömör náluk (hogy ne érezzék túl boldognak magukat, mert az igazságtalan lenne), ezen kívül látásproblémái is lehetnek (mert nehezen mér fel egy helyzetet).

Mivel mindig az igazságosságra törekszik, mindenképpen méltó akar lenni arra, amit kap. Számára fontos a helyes és helytelen, ez irányítja az életét.

Teste arányos, vállai ugyanolyan szélesek, mint a csípője. Bőrük világos, nyakuk merev, a büszkeségtől egyenes.

Fontos, hogy több sérülést is begyűjthet egy ember az élete során a bemutatottak közül (a korai szakaszban alakulnak ki) és attól függően, hogy melyik a mélyebb sérülés, annak jellemzői fognak dominálni.