Gondolataink ereje Lelki működésünk

Hogyan tudjuk megszólítani a tudatalattinkat?

Kutatások alapján bizonyított tény, hogy a meditációnak a testre és a lélekre nagyon pozitív hatása van, emellett élettani hatásai is említésre méltók. Ezek a kutatások kimutatták, hogy az agyban változást idéz elő, mind a szürke-, mind pedig a fehérállomány tömege növekszik a rendszeresen meditálóknál, és agyuk idősebb korukban is megőrzi a változó környezeti feltételekhez való alkalmazkodás képességét. Emellett jó hatással van a stresszre és a szorongásra is. Ezáltal segíti a kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, harmonikusabb életet. Többféle meditációs technika létezik, és valamennyi hatásos.

A meditációban a figyelem akaratlagos fókuszálása történik, egyúttal egyfajta belső kapcsolódás is önmagunkhoz. Vezetett meditációval pedig egy konkrét problémára, annak feloldására helyezzük a hangsúlyt. Segít abban, hogy jobban ráláthassunk saját működésünkre, megértsük azt, és ha vannak elakadásaink, hibás mintázataink, akkor azokat oldja. A legjobb módszer arra, hogy bepillantást nyerjünk tudatalattinkba.

Életünkben rengeteg negatív érzelmet halmozunk fel, tapasztalásaink, felmenőinktől megörökölt lelki és egyéb hatások által, és ezeket nagyrészt tudatalattinkba száműzzük. Míg a tudatos 10, a nem tudatos elménk 90%-ban határozza meg mindennapi életünket. Ezért is fontos, hogy megértsük a tudatalattink által rejtett érzelmeinket, programjainkat. Mert nagyban hatnak gondolkodásunkra, és ezáltal tetteinkre, döntéseinkre is.

Én a hozzám problémával, elakadásokkal fordulók esetében leggyakrabban a vezetett meditációt alkalmazom, hiszen a tudatalattira való hatás az egyik legjobb módszer a blokkok feloldására, a hibás mintázatok újraprogramozására. Problémához igazított témájú meditációkat alkalmazok, egyénileg illetve csoportos formában is. Ezek az élet bármely területén érzékelt probléma esetén jól alkalmazhatók. Az általam vezetett témákra pár példa: kapcsolódás belső gyermeki énünkhöz, az anyával való kötődési probléma javítása, az apával való nehézkes kapcsolódás javítása, megbocsátás- elengedés, lelki sérülések oldása, előző generációs blokkok oldása, anyagi problémák javítása, kapcsolati problémák javítása. A vezetett meditációk célja minden esetben a felhalmozódott problémák feloldásával, a szorongás, félelmek, bűntudat elengedésével a lelki béke visszaállítása.

Önmagunkért is sokat tehetünk. Ha naponta csak 15 percet meditálunk, az pár hét alatt már érezhetően pozitív változásokat indíthat el bennünk, elménkben, testünkben, lelkünkben egyaránt. Megváltoztatja a magunkról kialakított képet, fejleszti önbizalmunkat, és segít abban, hogy megszabaduljunk a görcsösségtől, és azoktól a blokkoktól, amelyek felelősek elakadásainkért, lelki problémáink nagy részéért.